Diamond Records

Tyvärr så har Diamond Records slagit igen. Det har faktiskt haft ganska stor inverkan på CD-rundan. Normalt så brukade vi tillbringa upp till 30 min på Diamonds och resten av rundan kunde då bli ganska stressad, DIamonds var ju alltid det första stoppet på rundan. Samtidigt känns det lite vemodigt att butiken har stängt, det är ju ett av få som faktiskt fanns redan när vi började i början av 90-talet. 

cdcdcd 3 Plus

diamondsnyDiamond Records är Skivbutiken med den absolut mest spännande adressen. För att ta sig dit måste man ta en trappa på den norra sidan av S:t Eriksbron som tar dig ner under tunnelbanan och där nere i ett hörn finns skivbutiken. Känns som att man är på väg till någon obskyr rockklubb. Bör nog vara den butik som har den i särklass lägsta hyran…Butiken säljer både vinyl och CD och föreståndaren verkar livnära sig på att sälja och köpa rariteter. Föreståndaren är mycket trevlig, en som verkligen gillar musik. Här finns inga nya skivor och DVD-avdelningen är väldigt spartanskt.

Tyvärr gör den uppenbart låga omsättningen att man efter ett tag känner igen skivorna i ”normalhyllorna”, det är bara i nyhetsbackarna man kan hitta intressanta köp. Priserna på nyheter ligger strax över 100 kr och övriga mellan 60-90 kr. Prissättningen i normalbackarna känns lite trög, många skivor bör prisjusteras nedåt för att bli intressanta. Eventuella Reabackar är väldigt ointressanta, jag tror inte att jag gjort ett enda fynd där någonsin. Den klassiska avdelningen är ganska välsorterad med många boxar. Ett stort plus med DR är hur man har placerat skivorna, stående med ryggen uppåt, vilket gör skivletandet mycket effektivt. Sammanfattningsvis en helt ok butik, men skulle må bra av en högre omsättning.

 


Omtest 2009

cdcd 2 Plus

Tyvärr måste man säga att Diamonds inte har förbättrat sig, snarare tvärtom. Butiken har ett antal fundamentala problem, låg omsättning och problem med prissättning. Dock har Diamonds bra utbud av både Hårdrock och klassiskt, vilket visar på problemen - vilken målgrupp vänder man sig till egentligen? Vi har inte sett alltför många klassisk musiknördar där... Ser man till lokalen och dess atmosfär så borde man nog inrikta sig på Gothrock/Emo och Independent, det skulle säkert dra till sig nya intressanta målgrupper

Trots detta har vi vid några tillfällen blivit positivt överraskade med många bra skivor i nyinkommet-backarna, men det är tyvärr mer av undantag. Bland de insorterade skivorna är antalet fynd nästan obefintligt och vissa bör ha prissänkts för länge sen, ex kostar Neils "landing on water" 59:-, bör i dagsläget inte säljas för över 30 kr.

Har ni aldrig varit på Diamonds så rekommenderar vi ändå ett besök. Fortfarande den i särklass coolaste adressen/lokalen.

 


Revidering 2010

 

cdcdcd 3 Plus

Diamonds Records har faktiskt ryckt upp sig rejält sedan sista bedömningen. Speciellt har det nyinkomna avdelningen förbättrats avsevärt med bra priser. Även om den fasta delen fortfarande ganska trist så har Diamonds åter blivit en naturlig start på rundan - som det tidigare alltid varit. Bra jobbat!